Leder voor elke toepassing

Wij helpen uw graag met onze jarenlange ervaring, het juiste leder voor uw project te selecteren. Dit wil zeggen dat het leder naast de kleur, korrel, soepelheid en dikte, ook weinig verliesresten heeft. Daarnaast is ieder vel verschillend zelf in één pakket van éénzelfde soort leder. Professionals zeggen dat je leder moet bekijken, voelen en zelfs ruiken om de juiste keuze te kunnen maken. Daarom verkopen wij voornamelijk rechtstreeks aan U in ons magazijn. 


Recycleren ...

Leder is in principe een afval of restprodukt van de veeteelt. Het vlees van bijvoorbeeld één koe is een honderden keren duurder dan het ongelooid resterend vel. Dit verhaal past nog steeds goed in de huidige recyclage trend van vandaag. 
We hebben naast de nieuwe vellen ook veel resten leder te koop die  nuttig zijn voor oneindig veel kleinere toepassingen, scholen en kleine hobbyisten zijn onze dankbare klanten.

Leder voor schoenen en maroquinerie

We hebben een grote stock aan specifieke ledersoorten die ideaal zijn voor het maken van tassen, schoenen en andere lederwaren. De meest courante ledersoorten zijn kalfsleder en geitenleder voor een kwalitatief resultaat.

Bepaalde soorten rundsleder kunnen ook worden gebruikt. Zie pagina Ledersoorten voor meer informatie.

Vegetaal gelooid leder voor lederbewerking, paardentuig en designmeubelen.

Vegetaal gelooid leder

 

De natuurlijke schoonheid en zachte touch zijn gevolg van het traditionele en originele looiproces. De variaties in kleur en   textuur zijn de typische en geprezen karakteristieken van dit soort leder. Met de tijd zal het leder een zekere patine en donkerder kleur krijgen dit door het gevolg van licht, contact met de menselijke huid, krasjes en andere. Aan te raden is het leder niet al te veel bloot te stellen aan direkt zonlicht, hitte en vochtigheid. Blootstelling aan vloeistoffen, olien, verven zijn soms moeilijk of niet te verwijderen. Het onderhoud kan gebeuren met een droge vod voor het verwijderen van stof. Voedende cremes of ledervet Belpo kunnen de levensduur gevoelig verlengen en de soepelheid en kleur verbeteren. Voor een echte dieptereiniging kan zadelzeep met water en spons een zeer goed resultaat geven. Natuurlijk gelooid leder kan een leven lang meegaan en zal net zoals uw ziel, mooier worden, getaand door het leven.

 

Bij pagina ledersoorten vind U meer informatie over de verschillende kleuren, diktes en soorten vegeataal gelooid leder

 

Vegetal tanned leather

 

Beautiful cowleather tanned in traditional methods in order to maintain it's natural beauty and soft feel.The variations in colour and texture are the prized characteristics of beautiful vegetal tanned leather. Over the time, the leather will aquire a patina and may darken due to the oils of the skin and direct sunlight. Scratches and other consequences of use will change the natural look of the leather. Please keep the leather away from prolonged intense sunlight, heat and humidity. Exposure to liquids, oils, permanent dyes can unfortunaly stain tanned leathers. The maintenence can start with a dry cloth to remove dust. Leather milk and leather grease Belpo can be used for softening the leather. For intense cleaning saddle soap with water can give a perfect result.
Vegetal leather can last for a lifetime and will become even nice as your soul. labeled trough life.

 

 

 

 

 

BEKLEDEN BUREAUBLAD

+

GOUDDRUK

Leder voor boekbinders

Leder voor boekbinden kan heel uiteenlopend zijn. het meest courant gebruikt leder is geitenleder, echter schaap of kalfsleder en rundsleder tot op zekere hoogte kan ook heel mooie resultaten opleveren, deze laatsten vooral voor het meer modern boekbinden. We hebben en grote stock aan verschillende ledersoorten. We kunnen ook het leder verdunnen indien nodig met onze machines. Voor meer informatie omtrent de verschillende soorten leder kan u terecht op onze Ledersoorten pagina.

Leder voor kledij 

leder voor kledij is in het algemeen dun, soepel en licht van gewicht. Courante soorten zijn schapenleder, geitenleder, dun rundsleder. We hebben een grote voorraad aan dit soort leder in verschillende kleuren. Meer informatie op de Ledersoorten pagina.

 

 

 

LEDEREN MASKER

 

VOOR THEATER

 

 

lEDEREN HARNAS

 

VOOR FILM