De Lederzaak bestaat al meer dan 75 jaar in Gent en wordt al meer dan 30 jaar uitgebaat door de broers Guy & Stanny Reyné. In 1998 besloten ze met de speciaalzaak te verhuizen van het pand gelegen op de Kraanlei naar het ruimere en beter te bereiken gebouw in de Nederkouter 121 te Gent.

De oorspronkelijk Lederhandel voor schoenmakers startte net na de 2de wereldoorlog en had een groot clienteel. Hedendaags is deze branche gedecimeerd. Leder blijft echter in veel sectoren aanwezig en we hebben momenteel een groot aanbod aan ledersoorten voor alle toepassingen met een al even uiteenlopend clienteel van restaurateurs, keltisch historische groepen, studenten mode academies en interieur, instrumentenbouw, particulier en vakmensen.

 

In de loop van 2021 werd het atlelier uitgebreid. Een tweede locatie in Zelzate zal meer plaats maken voor meer leder en machines. Met de betere bereikbaarheid en grotere parking hopen we de klanten beter te kunnen ontvangen.                  


75 jaar          leder             in              Gent


Na 35 jaar met het leder te hebben gewerkt, vele vierkantie meters van verschiilende soorten leder door mijn handen te hebben gehad, ben ik nog elke dag verbaasd over de mogelijkheden van dit produkt. Onze klanten komen van overal en we hebben elke dag wel nieuwe ideen en projecten. Onze kennis en ervaring zijn ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar het juiste leder. Leder is op zich niet duur voor zover je het leder kiest dat perfect voor je project toepasselijk is. Het juiste leder geeft je een goed eindresultaat, een meerwaarde voor je produkt en weinig resten.    

 

Guy Reyné